Rólunk

Cégünk 1995-ben alakult Szolnokon a magánvállalkozásom jogutódjaként.

A Gulyás Sped Kft-nek két fő tevékenysége van: a belföldi és nemzetközi árufuvarozás, illetve az üzemanyag kiskereskedelem. Alkalmazotti létszámunk jelenleg 13 fő. Kezdetben csak árufuvarozással foglalkoztunk, egy darab fix platós járművel. A megbízói kör és az egyre szigorodó piaci körülmények fejlesztése ösztönözték a cégünket. 1997-ben vásároltunk három darab 24 tonnás járműszerelvényt, amellyel elkezdtük a nemzetközi áruszállítást Európa összes országában. Ekkor az alkalmazotti létszámunk öt fővel gyarapodott. Az éves árbevételünk 60 millió forint volt. A jogszabályi körülmények és a piaci versenytársak jármű-rekonstrukciós beruházásra késztették a céget, melynek eredményeképpen jutottunk a jelenlegi szintre, amikor is járműparkunk teljesíti az Euro 2, illetve Euro 3-as környezetvédelmi szintet. Jármű szerelvényeinket jól képzett gépkocsivezetők vezetik, mobiltelefonnal és műhold követővel vannak felszerelve. A fuvarszervezés a spediciós irodánkban történik, jól képzett, több nyelven beszélő munkatársak segítségével.

A saját járműveink mellett alvállalkozók is segítik munkánkat. Alvállalkozói körükből érdemes megemlíteni több hazai fuvarozó vállalkozás mellett az osztrák tulajdonú LKV Augustin GmbH-t. Fuvarfeladataink jelentős részét a jászberényi Aprítógépgyár Rt. képezi, de heti rendszerességgel szállítjuk a Samsung gyár és a német tulajdonú Hauraton GmbH termékeit is, valamint a Vadex Rt-nek élő állatot is fuvarozunk Olaszországba és Franciaországba. Főbb szállítási irányunk az Európai Unió, azon belül is Németország, Franciaország, a Benelux államok és Anglia. Vállalkozásunk megfelelő tőketartalékkal rendelkezik, így készek vagyunk a kisvállalkozásokra jellemző rugalmassággal az új kihívásoknak eleget tenni, bármilyen speciális jármű vagy járműszerelvény munkába állításával.

1998-ban Szolnokon megvásároltunk egy üzemanyagtöltő-állomást. A beruházásunknak két fő célja volt: a költségtakarékosság és a több lábon állás. Kezdetben csak gázolajat értékesítettünk, de a környezetvédelmi előírások szigorodása, az egyre nagyobb lakossági igény kielégítése érdekében 2000-ben mintegy 20 milliós beruházással, technológiai rekonstrukciós munkával normál benzin értékesítésére is alkalmassá tettük töltőállomásunkat. A beruházás eredményeképpen megsokszorozódott a forgalmunk. Az egyre növekvő forgalom miatt a vevőkör kiszélesedett, ezért kulturáltabb vásárlási lehetőség, az Európai Unió elvárásainak megfelelő üzlet és infrastruktúra kialakítása elkerülhetetlen volt. 2003-ban egy 170 négyzetméteres üzlet és irodaház építését határoztuk el. Ezt az irodaházat 2004 tavaszán birtokba is vettük. Az épületben kialakításra került egy 50 négyzetméteres, minden igényt kielégítő kulturált üzlet, és három darab, egyenként 20 négyzetméteres irodahelyiség, melyet a spedició és az adminisztráció foglal el. Minden irodában számítógép, internet elérési lehetőség segíti munkánkat. A legmodernebb számítógépes programok, irodagépek és jól képzett munkatársak biztosítják a fejlődéshez elengedhetetlenül szükséges adminisztrációs hátteret.

2003-ban cégünk éves árbevétele 400 millió forint volt, 2004 harmadik negyedévében már meghaladtuk a tavalyi egész éves árbevételünket. Tekintettel arra, hogy 2004 tavaszán vásároltunk a járműveink számára egy 6000 négyzetméteres telephelyet, minden infrastrukturális és gazdasági háttérrel rendelkezünk, mely a további dinamikus fejlődés folytatásának elengedhetetlen feltétele.

Az EU csatlakozás gyakorlatilag nem befolyásolta cégünk dinamikus fejlődését, azonban szembe kell nézni az új jogszabályi és piaci eseményekkel. Az új környezeti változások szemléletbeli és munka módszerbeli módosításokat igényelnek. Az eddigi, az önfenntartást megbízható szinten biztosító üzletpolitikát fel kell váltania a tervszerű gazdálkodásnak. Több éves gazdálkodási tervet készítettünk, melynek megvalósítása a legfőbb célunk. A terveknek megfelelően új töltőállomások építését, a járműparkunk fejlesztését és egy 2500 négyzetméteres raktárcsarnok építését tűztük ki célul. Fuvardíjainkat a megrendelők igényéhez igazodva alakítottuk, és alakítjuk ki, a töltőállomásunkon az üzemanyagárakat a lehető legalacsonyabb szinten tartjuk. Fő célunk a minél szélesebb megrendelői, vevői kör kialakítása, az üzleti partnerek maximális kiszolgálása. Megbízható, hosszú távú üzleti partnerei vagyunk, és szeretnénk lenni minden olyan megrendelőnknek, aki a Gulyás Sped Kft szolgáltatásait veszi igénybe. Amennyiben az elhangzott információk felkeltették az érdeklődését, kérem az elérhetőségeinken keresztül vegye fel velünk a kapcsolatot!